Selské brambory se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské brambory se salámem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14350 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule červená |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Salám Gothajský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej stolní, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Gothajský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské brambory se salámem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo na hranolky. Oloupanou cibuli a salám pokrájíme na kostičky. |
2 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme brambory za častého míchání asi 5 minut. Přidáme salám a cibuli, opékáme dalších 5 minut. |
3 | Očištěné papriky krájíme na kostičky, kukuřici necháme okapat. Obojí vmícháme do brambor, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a opékáme ještě 10 minut. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.