Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14353
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Cuketa
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 561kJ
30% Sacharidy 107 g
46% Tuky 34 g
82% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Rizoto s cuketou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.

2

Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.

3

Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.

4

Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept