Zeleninová bageta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová bageta
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14354 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
400 g | Bageta |
40 g | Cuketa |
160 g | Máslo pomazánkové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
75 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 404,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cuketa, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová bageta postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm opékáme asi 4 minuty očištěné cukety a žampiony nakrájené na plátky. Osolíme a opepříme. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Malé bagety podélně rozkrojíme a namažeme pomazánkovým máslem. Na spodní poloviny baget rozložímne plátky rajčat a obložíme je vlažnými plátky cuket a žampionů. Přikryjeme horní polovinou baget a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.