Recept

Zapečený pórek se salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14356
Kategorie: Zelenina

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Pórek
400 g Salám Boloňský
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
10% Sacharidy 35 g
48% Tuky 36 g
88% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Zapečený pórek se salámem postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.

3

Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Podáváme s čerstvým selským chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept