Dušené zelí s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené zelí s jehněčím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Jehněčí kýta |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 759,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 676,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Česnek, Cukr krupice, Jehněčí kýta, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené zelí s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme. |
2 | Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple. |
3 | Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut. |
4 | Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.