Recept

Dušené zelí s jehněčím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14357
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice
500 g Jehněčí kýta
50 g Máslo čerstvé
60 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
3% Sacharidy 10 g
58% Tuky 43 g
37% Sodík 741 mg
50% Bílkoviny 28 g

Dušené zelí s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.

2

Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.

3

Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.

4

Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept