Recept

Květákový koláč s krůtí šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14358

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Květák
450 g Listové těsto
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
300 g Šunka krůtí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 061kJ
11% Sacharidy 40 g
65% Tuky 49 g
41% Sodík 826 mg
56% Bílkoviny 31 g

Květákový koláč s krůtí šunkou postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou růžičku obalíme plátkem šunky.

2

Kulatou zapékací mísu vypláchneme vodou a vyložíme rozváleným těstem. Okraje těsta zdvihneme. Na dno urovnáme růžičky květáku a posypeme je nasekanou petrželkou.

3

Vejce rozšleháme s vínem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směs nalijeme na koláč a povrch pokryjeme vločkami másla.

4

Pečeme asi 45 minut v silně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept