Květákový koláč s krůtí šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový koláč s krůtí šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14358 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Květák |
450 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka krůtí |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 312,3mg |
Draslík | 751,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Květák, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Šunka krůtí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový koláč s krůtí šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou růžičku obalíme plátkem šunky. |
2 | Kulatou zapékací mísu vypláchneme vodou a vyložíme rozváleným těstem. Okraje těsta zdvihneme. Na dno urovnáme růžičky květáku a posypeme je nasekanou petrželkou. |
3 | Vejce rozšleháme s vínem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směs nalijeme na koláč a povrch pokryjeme vločkami másla. |
4 | Pečeme asi 45 minut v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.