Farmářská polévka se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farmářská polévka se šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14360 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kerblík |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
750 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 863,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kerblík, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farmářská polévka se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka a oloupanou mrkev na plátky. Omyté zelné listy nasekáme na větší kusy. Šunku a oloupanou cibuli krájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, připravenou zeleninu na něm za častého míchání osmahneme. Zalijeme litrem horké vody a vaříme asi 10 minut. |
3 | Potom vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu a vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut. |
4 | Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme. |
5 | Každou porci ozdobíme omytými lístky kerblíku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.