Recept

Špagety s bylinkovými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14361

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Provensálské koření
700 g Rajčata Cherry
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Gouda 45%
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Špagety, Makarony vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
12% Sacharidy 43 g
25% Tuky 19 g
25% Sodík 503 mg
29% Bílkoviny 16 g

Špagety s bylinkovými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Mouku osmahneme na másle a zvolna za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme asi 3 minuty, vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

2

250 g rajčat spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Dužinu nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Zbylým rajčatům seřízneme vršky, rajčata urovnáme na plech vyložený alobalem, okořeníme a posypeme bylinkami, smíchanými se strouhankou.

3

Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 15 minut.

4

Uvařené špagety upravíme na talíře s pečenými rajčaty a omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept