Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14367

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
10% Sacharidy 38 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 87 mg
15% Bílkoviny 8 g

Kořeněné preclíky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.

2

Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.

3

Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme studené. Z těsta vytvarujeme asi 20 preclíků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept