Kořeněné preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné preclíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14367 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 215,8mg |
Draslík | 34,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné preclíky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut. |
2 | Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem. |
3 | Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme studené. Z těsta vytvarujeme asi 20 preclíků.