Špagety s marinovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s marinovanou zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14370 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
5 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 903,9mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibulka jarní, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s marinovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na proužky. Oloupaný celer a omytá rajčata pokrájíme na kostičky, očištěné cibulky na tenká kolečka. |
2 | Tymián omyjeme, osolíme a otrháme lístky. Několik ponecháme na ozdobu, ostatní smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Směsí přelijeme připravenou zeleninu, necháme asi 2 hodiny stát. |
3 | Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme, necháme okapat. Upravíme je na talíře spolu se zeleninovou směsí, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.