Recept

Mořský okouník zapečený s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14372

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
10 g Bazalka
5 ks Cibulka jarní
150 g Mozzarella
600 g Okouník mořský
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
3% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 553 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mořský okouník zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každou porci mírně pokapeme octem.

2

Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní 2/3 omytých, na plátky rozkrájených rajčat, očištěné, na kolečka nakrájené cibulky a bazalkové lístky. Osolíme a opepříme. Na zeleninu položíme porce okouníka, pokapeme 2 lžícemi oleje. Přikryjeme zbylými rajčaty. Na povrch poklademe Mozzarellu, pokrájenou na plátky.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept