Mořský okouník zapečený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okouník zapečený s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
10 g | Bazalka |
5 ks | Cibulka jarní |
150 g | Mozzarella |
600 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 867,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibulka jarní, Mozzarella, Okouník mořský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okouník zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každou porci mírně pokapeme octem. |
2 | Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní 2/3 omytých, na plátky rozkrájených rajčat, očištěné, na kolečka nakrájené cibulky a bazalkové lístky. Osolíme a opepříme. Na zeleninu položíme porce okouníka, pokapeme 2 lžícemi oleje. Přikryjeme zbylými rajčaty. Na povrch poklademe Mozzarellu, pokrájenou na plátky. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.