Bramborový nákyp s oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s oříšky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14374 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 230,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 378,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín římský, Majoránka, Ořechy lískové, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s oříšky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme ve vývaru do měkka. Scedíme je a na jemno rozmačkáme. |
2 | Žloutky rozšleháme s mlékem, spolu s nasekanou cibulí a majoránkou vmícháme do bramborové kaše. Z bílků ušleháme pevný sníh, naneseme na kaši. |
3 | Smícháme nastrouhanou Goudu, mleté oříšky, mouku, špetku soli, pepř a římský kmín. Směsí posypeme bílkový sníh, vše zamícháme do kaše. |
4 | Nákypovou formu vymažeme 20 g másla a naplníme bramborovou hmotou. Navrch položíme zbylé máslo ve vločkách. |
5 | Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut a podáváme jej ve formě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.