Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14375

Ingredience

125 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
100 g Poleva čokoládová
150 g Solamyl
1 kávová lžička Tresť mandlová
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 210kJ
11% Sacharidy 39 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 43 mg
6% Bílkoviny 4 g

Mandlový věnec postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta).

2

Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému.

3

Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut.

4

Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.

5

Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept