Mandlový věnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový věnec
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14375 |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
150 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Tresť mandlová |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 114,4mg |
Vláknina | 946,4mg |
Vitamín A | 84,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový věnec postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta). |
2 | Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému. |
3 | Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut. |
4 | Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. |
5 | Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Servírujeme studené.