Recept

Vepřová panenka s broskvemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14377

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
400 g Cibule červená
1 polévková lžíce Cukr třtinový
400 g Kompot broskvový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
600 g Vepřová panenka
125 ml Víno červené
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
11% Sacharidy 40 g
15% Tuky 11 g
34% Sodík 671 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřová panenka s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

2

V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut.

3

Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce.

4

Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept