Lilkové závitky se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové závitky se sýrovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14380 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 620,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové závitky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi centimetr. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem a potřeným olivovým olejem. Lilky pomažeme olejem, mírně osolíme, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
2 | Očištěná rajčata rozkrájíme na kostičky, cibulky na tenká kolečka. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. |
3 | Krajíc chleba nasucho opečeme, rozdrobíme a rozmixujeme s bazalkou, česnekem, nastrouhaným sýrem a citronovou šťávou na kaši. Vmícháme rajčata, cibulky, osolíme a opepříme. |
4 | Plátky lilků potřeme náplní, svineme do závitků a sepneme párátky. |
5 | Můžeme podávat ozdobené čerstvými bylinkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.