Recept

Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14382

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Nudle široké
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
1 l Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový
100 g Zakysaná smetana
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
33% Sacharidy 118 g
16% Tuky 12 g
41% Sodík 822 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.

2

Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.

3

Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.

4

Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.

5

K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.

6

Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept