Recept

Zelí s bramborovými šiškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14383

Ingredience

800 g Brambory
130 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
16% Sacharidy 57 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 265 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelí s bramborovými šiškami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. K vychladlým bramborám přidáme žloutky, mouku a dobře prohněteme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v osolené vodě asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.

2

Omyté zelí nakrouháme na nudličky. Spolu s oloupanou nasekanou cibulí je podusíme pod pokličkou na 2 lžících sádla asi 12 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Bramborové šišky opečeme na zbylém sádle, smícháme se zelím, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept