Krůtí závitky se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
375 g | Cuketa |
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
250 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je, osolíme, opepříme a potřeme pestem. Na každý řízek položíme sušené rajče, maso svineme a sepneme párátkem. |
2 | Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme závitky ze všech stran do zlatova. Přilijeme víno, maso dusíme pod pokličkou asi 8 minut. |
3 | V jiné pánvi na rozehřátém másle opečeme připravenou cuketu a žampiony. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. |
4 | Závitky upravíme na talíře, obložíme zeleninou. |
5 | Podáváme s bagetou nebo s rizotem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.