Plněné brambory se špenátem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné brambory se špenátem a sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14388 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné brambory se špenátem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory vaříme ve slupce asi 20 minut. |
2 | Očištěný a opláchnutý špenát povaříme do měkka v malém množství osolené vody, scedíme, zchladíme, dobře vymačkáme, nadrobno nasekáme. |
3 | Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme špenát a krátce podusíme. Poprášíme moukou, vmícháme smetanu, chvíli povaříme. |
4 | Brambory oloupeme a částečně vydlabeme. Spodní část rovně seřízneme. Vydlabanou hmotu rozmačkáme vidličkou a promícháme se špenátem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme nasekanou šalvějí. Brambory urovnáme do vymazané zapékací mísy a naplníme špenátovou hmotou. Obložíme sýrem nakrájeným na plátky a pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.