Brambory v závěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v závěji
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1439 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 232,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v závěji postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Položíme do vymazané mísy. |
2 | Nakrájený pórek rozprostřeme na brambory. |
3 | Nastrouhaný sýr nasypeme na pórek - ale jen část sýra. |
4 | Připravíme si jíšku z másla a mouky, do které přidáme zbytek sýra a smetanu. |
5 | Vše promícháme do zhoustnutí. |
6 | Přelijeme tím brambory a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova. |