Jarní salát se sýrovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát se sýrovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14390 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
5 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 287,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Pepř cayenský, Rajčata, Ředkvička, Salát římský, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát se sýrovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme. |
2 | Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu. |
3 | Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.