Recept

Italský bramborový salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14398
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
10 g Bazalka
1000 g Brambory rané
2 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
4 ks Rajčata
100 g Salám Mortadela
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 479kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 13 g
22% Sodík 433 mg
19% Bílkoviny 11 g

Italský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Ve vývaru povaříme oloupanou, na dílky pokrájenou cibuli asi 5 minut. Vmícháme olej, osolíme, opepříme a ochutíme balsamicem. Plátky brambor zalijeme horkým vývarem, necháme asi 20 minut stát.

3

Omytá, na dílky rozkrájená rajčata promícháme s očištěným, na nudličky pokrájeným fenyklem, lístky bazalky a bramborami.

4

Salát upravíme na talíře a poklademe stočenými, překrojenými plátky Mortadely.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept