Rychlé rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé rizoto
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1440 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 balení | Vepřové ve vlastní šťávě |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 67,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové ve vlastní šťávě, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé rizoto postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme maso a povaříme. |
2 | Přisypeme zeleninovou směs, zamícháme a přisypeme uvařenou rýži. |
3 | Okořeníme a necháme prohřát. |
4 | Můžeme posypat strouhaným sýrem. |