Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 14400

Ingredience

600 g Brambory
1000 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
300 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 158kJ
9% Sacharidy 33 g
89% Tuky 67 g
12% Sodík 243 mg
22% Bílkoviny 12 g

Brambory s chřestem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a rozčtvrtíme.

2

Chřest omyjeme, oloupeme a konce odřízneme. Vaříme v osolené vodě se špetkou cukru a lžící másla 15 minut.

3

Do nerezové mísy dáme žloutky, víno a v horké vodní lázni šleháme do pěny. Nesmí se vařit. Za stálého míchání přidáváme nejdříve po kapkách a potom tenkým pramínekm rozpuštěné máslo. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

4

Připravené brambory opečeme na zbylém másle do zlatova, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a krátce osmahneme.

5

Brambory s chřestem a omáčkou upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept