Brambory s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14400 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
1000 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 275,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 93,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a rozčtvrtíme. |
2 | Chřest omyjeme, oloupeme a konce odřízneme. Vaříme v osolené vodě se špetkou cukru a lžící másla 15 minut. |
3 | Do nerezové mísy dáme žloutky, víno a v horké vodní lázni šleháme do pěny. Nesmí se vařit. Za stálého míchání přidáváme nejdříve po kapkách a potom tenkým pramínekm rozpuštěné máslo. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Připravené brambory opečeme na zbylém másle do zlatova, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a krátce osmahneme. |
5 | Brambory s chřestem a omáčkou upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.