Ovoce pod čepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce pod čepicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14402 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
105 g | Cukr krupice |
300 g | Jablka |
300 g | Jahody zahradní |
125 g | Mandle mleté |
125 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 479,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 121,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jahody zahradní, Skořice mletá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ovoce pod čepicí postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce. |
2 | Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy. |
3 | Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý. |
Poznámka
Servírujeme teplé.