Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14406

Ingredience

30 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
0,5 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Rum
70 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
15% Sacharidy 53 g
13% Tuky 9 g
5% Sodík 97 mg
19% Bílkoviny 11 g

Gratinovaná rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži opereme, spaříme, uvaříme v osoleném mléce do měkka. Z cukru opražíme světlý karamel, opatrně zalijeme trochou vody, do husta povaříme a odstavíme z ohně. Do polovychladlé omáčky přilijeme pomerančovou šťávu a vmícháme žloutek. Takto připravenou omáčku vlijeme do uvařené rýže, přilijeme rum a promícháme.

2

Nízkou zapékací mísu vymastíme, upravíme na ni kopec rýže, do jehož středu uděláme větší prohlubeň, nalijeme do ní zavařeninu. Povrch potřeme tuhým oslazeným sněhem z bílků a posypeme nasekanými mandlemi.

3

Zapékáme v troubě tak dlouho, až sníh zrůžoví.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept