Nákyp ze žemlí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp ze žemlí s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14408 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
120 g | Cukr krupice |
1 špetka | Cukr vanilka |
80 g | Hrozinky |
5 ks | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
5 ks | Rohlíky bílé |
5 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 414,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp ze žemlí s jablky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat. |
2 | Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky. |
3 | Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.