Recept

Nákyp ze žemlí s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14408
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
120 g Cukr krupice
1 špetka Cukr vanilka
80 g Hrozinky
5 ks Jablka
100 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
5 ks Rohlíky bílé
5 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
26% Sacharidy 92 g
34% Tuky 25 g
4% Sodík 85 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nákyp ze žemlí s jablky postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat.

2

Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky.

3

Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept