Trhanec ovocný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec ovocný
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14409 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
3 kávová lžička | Cukr krupice |
2 šálek | Lesní plody - mražené |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 192,4mg |
Draslík | 60,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec ovocný postup přípravy receptu:
1 | Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, osladíme, přidáme mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Vše řádně rozmícháme, poté vsypeme na malé kousky nakrájené nerozmrazené ovoce. |
2 | Na dvou pánvích pečeme ze směsi silnější omelety. Po upečení vidličkami roztrháme a dáme v míse do tepla, než dopečeme další. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Ovoce můžeme vybrat jakékoli, dle vlastní chuti.