Drožďová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1441 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 kostka | Droždí |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 590,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli osmažíme na tuku, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté zalijeme vodou - asi litr. Opepříme, osolíme a vaříme. |
2 | Do hrnku dáme vejce a zahustíme strouhankou. |
3 | Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky. |
4 | Povaříme 5 minut, nakonec dáme petrželku. |
Levná, rychlá dobrá polévka. Jen jsem dosolila směs strouhanky s vajíčkem. Příště dám přednost nudlím, ale určitě dobrý nápad, když nemáte nic poruce