Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14412

Ingredience

600 g Candát obecný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Kedlubna
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový
100 g Zakysaná smetana
2 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
4% Sacharidy 15 g
12% Tuky 9 g
32% Sodík 633 mg
30% Bílkoviny 17 g

Candát s kedlubnami postup přípravy receptu:

1

Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

2

Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.

3

Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.

4

Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.

5

Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept