Candát s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s kedlubnami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 353,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kedlubna, Řeřicha, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. |
3 | Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu. |
4 | Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách. |
5 | Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.