Jednoduchý recept

Citronové suflé pečené v citronu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14413

Ingredience

4 ks Citrony
50 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér pomerančový
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 599kJ
7% Sacharidy 25 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 64 mg
12% Bílkoviny 7 g

Citronové suflé pečené v citronu postup přípravy receptu:

1

Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.

2

Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.

3

Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.

4

Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.

5

Po upečení ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Suflé pečením nabyde, citrony proto neplníme až po okraj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept