Citronové suflé pečené v citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové suflé pečené v citronu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14413 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 204,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové suflé pečené v citronu postup přípravy receptu:
1 | Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme. |
2 | Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni. |
3 | Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny. |
4 | Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. |
5 | Po upečení ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Suflé pečením nabyde, citrony proto neplníme až po okraj.