Recept

Vanilkový krém s hroznovým vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14414

Ingredience

150 g Cukr krupice
400 g Hroznové víno
6 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
60 g Mandle
250 g Mascarpone
200 g Tvaroh tučný
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 669kJ
18% Sacharidy 66 g
49% Tuky 36 g
1% Sodík 18 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vanilkový krém s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

2

Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout.

3

Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky.

4

Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept