Vanilkový krém s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový krém s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14414 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
400 g | Hroznové víno |
6 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
60 g | Mandle |
250 g | Mascarpone |
200 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 98,2mg |
Draslík | 297,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Tvaroh tučný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový krém s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky. |
2 | Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout. |
3 | Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky. |
4 | Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem. |
Poznámka
Servírujeme studené.