Žemlové těsto na ovocné knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlové těsto na ovocné knedlíky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14425 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
11 polévková lžíce | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlové těsto na ovocné knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut. |
2 | Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.