Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14427

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
60 g Šunka dušená
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
3% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
24% Sodík 485 mg
61% Bílkoviny 34 g

Roussillonská omeleta postup přípravy receptu:

1

Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata.

2

Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila.

3

Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rajčata použijeme oloupaná, zbavená semínek. Do omelety můžeme využít místo šunky i houby, bylinky nebo špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept