Roussillonská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roussillonská omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14427 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 767,0mg |
Draslík | 646,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roussillonská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata. |
2 | Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila. |
3 | Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rajčata použijeme oloupaná, zbavená semínek. Do omelety můžeme využít místo šunky i houby, bylinky nebo špenát.