Recept

Zapékaná cibulová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Zapékaná cibulová polévka 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14428
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bageta
900 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1,7 l Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
225 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
12% Sacharidy 43 g
25% Tuky 19 g
53% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Zapékaná cibulová polévka postup přípravy receptu:

1

Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.

2

Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.

3

Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.

4

Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.

Poznámka

Servírujeme teplé. Cibule krásně zhnědne po přisypání cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept