Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14430 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tvaroh jemný |
1 ks | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 222,2mg |
Draslík | 47,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný, Tvaroh tvrdý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí postup přípravy receptu:
1 | Ze žemlí odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Poté mléko vymačkáme, řádně rozmělníme, přidáme rozehřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na plátky, naplníme švestkami a vytvoříme knedlíky. |
2 | Knedlíky uvaříme v osolené vodě 10 minut, podáváme teplé, sypané tvarohem a máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.