Bábovka s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s droždím
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14431 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr krupice |
1 špetka | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
1 hrst | Hrozinky |
70 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 209,2mg |
Draslík | 226,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s droždím postup přípravy receptu:
1 | Kynuté těsto připravíme obvyklým způsobem, vložíme do vymaštěné bábovkové formy a necháme zvolna kynout. |
2 | Bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě půl hodiny. |
Poznámka
Servírujeme studené.