Recept

Bábovka s droždím a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14432

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
1 hrst Mandle
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
0,2 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
25% Sacharidy 90 g
39% Tuky 29 g
18% Sodík 369 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bábovka s droždím a smetanou postup přípravy receptu:

1

Smetanu mírně nahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

2

Cukr i vejce utřeme s máslem, přidáme citronovou kůru a vanilku. Poté přilijeme kvásek z droždí, postupně přisypáváme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Na závěr přimícháme oloupané, na plátky nakrájené mandle a těsto vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme kynout. Po vykynutí těsta pozvolna upečeme v předehřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme studené. Mandle můžeme nahradit hrozinkami navlhčenými rumem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept