Bábovka s droždím a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s droždím a smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14432 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
1 hrst | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 305,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Mandle, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s droždím a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Smetanu mírně nahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. |
2 | Cukr i vejce utřeme s máslem, přidáme citronovou kůru a vanilku. Poté přilijeme kvásek z droždí, postupně přisypáváme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Na závěr přimícháme oloupané, na plátky nakrájené mandle a těsto vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme kynout. Po vykynutí těsta pozvolna upečeme v předehřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme studené. Mandle můžeme nahradit hrozinkami navlhčenými rumem.