Studená polévka s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka s jarní cibulkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14440 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 l | Mléko acidofilní |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 273,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko acidofilní, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Studené mléko rozkvedláme s octem a solí. Podle chuti osladíme a přidáme hořčici. Do ochuceného mléka vmícháme oloupanou, nahrubo nastrouhanou okurku a očištěnou, jemně nakrájenou cibulku i s natí. |
2 | Natvrdo uvařená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme studenou polévkou a podáváme. |
3 | Vhodnou přilohou je čerstvý chléb. |
Poznámka
Servírujeme studené.